SITUACIJA U NIŠU JOŠ UVEK NESIGURNA: Evidentno je poboljšanje, ali ima razloga za BRIGU

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2020, 15:52

SITUACIJA U NIŠU JOŠ UVEK NESIGURNA: Evidentno je poboljšanje, ali ima razloga za BRIGU

Gradski štab za vanredne situacije je zato uputio apel građanima, ali i poslodavcima, najpre onim u uslužnim delatnostima, da se strogo pridržavaju svih preporučenih mera.

Gradski štab za vanredne situacije grada Niša saopštio je danas da je stav epidemiologa da se situacija sa infekcijom kovid-19 u Nišu i dalje mora smatrati nesigurnom.

- Poboljšanje epidemiološke situacije je evidentno ali razloga za brigu, i pre svega za pridržavanje svih propisanih mera >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ima. Nadzor nad poštovanjem propisa sprovodiće republičke inspekcijske službe koje će kontrolisati ugostiteljske, trgovinske i uslužne objekte, dok su za kontrolu zabrane masovnijih okupljanja u parkovima, keju i drugim javnim površinama u Nišu, zadužena gradska komunalna policija i komunalni inspektori Gradskih opština - saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Podsetimo, u Republici Srbiji je do 15 časova 11. maja 2020. godine registrovano ukupno 10.176 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 5.012 osoba od kojih su 62 pozitivne.

Do 15 časova u Republici Srbiji testirane su ukupno 145.604 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Hospitalizovane su 1.123 osobe, dok je na respiratoru trenutno 29 pacijenata.

Izlečeno je 3.290 obolelih pacijenata.

U poslednja 24 časa preminule su 3 osobe. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 218.

U poslednja 24 časa procenat pozitivnih u odnosu na broj testiranih na koronavirus je 1,23 odsto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.