SITUACIJA MOŽE BITI SLIČNA DONBASU Vučić i Rama o dešavanjima na KiM: Niko normalan se ne raduje novim sukobima

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 20:57

"SITUACIJA MOŽE BITI SLIČNA DONBASU" Vučić i Rama o dešavanjima na KiM: Niko normalan se ne raduje novim sukobima

Edi Rama je na "Balkanskoj turneji", koja će se završiti danas u Beogradu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Beogradu sa predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom. Sastanak je održan u vili "Mir".

Komentarišući situaciju na Kosovu i Metohiji Rama je kazao:

- Jedini put napred nije put da se pojačaju tenzije već put dijaloga i dogovora koji se zasniva na dogovoru koji se zasniva na francusko-nemačkom predlogu. Ne želim da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovde ponavljam što sam rekao u Prištini, ali niko ne treba da potceni rizik kada ćemo se naći u situaciji koju ne smemo da dozvolimo da se desi, a koja može biti slična Donbasu, a koja bi učinila nemogućim da vratimo situaciju na staro, iako je danas nju moguće kontrolisati. Mora doći do zajedničko stanovišta - naveo je Rama.

Podsetimo, albanski premijer posetio je ranije danas Sarajevo i Podgoricu, a juče je boravio u Skoplju i Prištini. Rama se nalazi u poseti regionu u okviru priprema za Berlinski proces kojim će Tirana predsedavati u oktobru.

Vučić je dodao:

- Ne mislim da bilo ko normalan se raduje novim nacionalnim rovovima, mogućnosti bilo kakvog sukoba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.