SITUACIJA JE OPASNA: Rusija spremila spiskove za evakuaciju svojih državljana

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2023, 21:36

SITUACIJA JE OPASNA: Rusija spremila spiskove za evakuaciju svojih državljana

Sve je više mrtvih

Rusija je sačinila spiskove za evakuaciju iz Sudana i takođe će evakuisati državljane zemalja članice Zajednice nezavisnih država (ZND), rekao je danas ruski ambasador u Sudanu Andrej Černovol.

Černovol je istakao za TASS da, ukoliko dođe do evakuacije, biće, kao i obično, evakuisani građani zemalja ZND zajedno sa ruskim građanima.

Sukobi u Sudanu izbili su 15. aprila zbog spora između načelnika sudanske vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Abdela Fataha al-Burhana, koji predsedava sudanskim Suverenim savetom, i Mohameda Hamdana Dagala poznatog kao Hemedti, njegovog zamenika u tom savetu i načelnika paravojnih Snaga za brzu podršku (RSF).

Prema poslednjim podacima sudanskog ministarstva zdravlja, više od 600 ljudi je poginulo u sukobima. Sudanski lekarski komitet je izvestio da je gotovo 200 civila ubijeno, više od 1.000 povređeno, a još 3.300 primorano da napusti domove. 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.