SITUACIJA JE KOMPLEKSNA Stiglo upozorenje - OVA država ima dovoljno materijala da stvori više od jedne nuklearne bombe!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2022, 08:18

"SITUACIJA JE KOMPLEKSNA" Stiglo upozorenje - OVA država ima dovoljno materijala da stvori više od jedne nuklearne bombe!

Oglasio se Rafael Grosi

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi rekao je da Iran ima dovoljno materijala da stvori više od jedne nuklearne bombe.

- To, međutim, ne znači da je prave, samo da je potrebna totalna transparentnost - rekao je on na Politehničkom univerzitetu u Milanu.

Grosi rekao je danas da je razočaran što organizacija na čijem je čelu nije uspela da vrši nadzor nad iranskim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nuklearnim programom već dve godine, preneo je TASS. On je naveo da IAEA nastavlja da radi na kontroli Irana po pitanju upotrebe nuklearnog materijala.

- Nažalost, od februara 2021, Iran nije ispunio svoje obaveze, tako da skoro dve godine IAEA nije vršila inspekcije kada je reč o obogaćenom uranijumu - dodao je Grosio.

U intervjuu za italijansku "Republiku", direktor IAEA je rekao da je "situacija sa Iranom kompleksna u ovom trenutku".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.