SITUACIJA JE KATASTROFALNA Direktor srpske bolnice: Nikad veći broj zaraženih, rekordna potrošnja kiseonika

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2021, 09:39

"SITUACIJA JE KATASTROFALNA" Direktor srpske bolnice: Nikad veći broj zaraženih, rekordna potrošnja kiseonika

Zavod za javno zdravlje Pančevo procenjuje epidemijsku situaciju u Vršcu kao katastrofalnu. U Vršcu je nikad veći broj zaraženih i hospitalizovanih.

Zavod za javno zdravlje Pančevo procenjuje epidemijsku situaciju u Vršcu kao katastrofalnu. U Vršcu je nikad veći broj zaraženih i hospitalizovanih.

Direktor Opšte bolnice Vršac Ivan Ivanović navodi da je u tom gradu 530 aktivnih slučajeva , a na bolničkom lečenju je 61 pacijent, od čega je 58 na kiseoničnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << potpori, prenosi RTS.

- U toku jučerašnjeg dana nikada nismo imali veću potrošnju kiseonika u Vršcu, cifra iznosi tri tone. To govori o težini kliničke slike naših pacijenata. U jedinici intenzivne nege se nalazi 19 pacijenata, a 16 je na nekom od modula mehaničke ventilacije. U jedinici intenzivne intenzivna nege, 85 odsto pacijenata je nevakcinisano - dodaje Ivanović.

Poručuje da je vakcinacija jedini ključ i jedini izlazi iz epidemije.

- Takođe mislim da smo negde zaboravili sve protivepidemijske mere kojih se moramo pridržavati, nošenje maski, izbegavanje slavlja, moramo se držati tih protivepidemijskih mera. Mesta u bolnici ima, ali hajde da uradimo sve što je u našoj moći da ne dođe do bolničkog lečenja - ističe Ivanović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.