SITUACIJA JE ALARMANTNA, POPUNILI SMO BOLNICU ZA ŠEST SATI! Srpski doktor izdao upozorenje: Mi mesta više nemamo

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2020, 19:48

SITUACIJA JE ALARMANTNA, POPUNILI SMO BOLNICU ZA ŠEST SATI! Srpski doktor izdao upozorenje: Mi mesta više nemamo

Ortopedski institut "Banjica" prešao je u kovid sistem i kapaciteti su popunjeni za šest sati, što je direktor ove ustanove nazvao "veoma teškom situacijom".

Upitan da uporedi prethodne talase i ovaj, prof. dr Zoran Baščarević bez dileme je rekao sledeće.

- Sada je najteže, ubedljivo. Klinička slika sada, daleko je teža nego ranije. Daću vam jedan primer, otvarajući se u drugom talasu u julu, kada su pacijenti bili teži nego u martu, za pet dana napunili intenzivnu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << A sada smo je napunili za šest sati, tako to izgleda - rekao je on.

- Svi su na kiseoniku i svi su teški slučajevi, gotovo za poluintenzivnu negu, imaju kiseoničku potporu - rekao je on, a potom dodao jednostavno, otrežnjujuće upozorenje - "mi više nemamo šta da ponudimo".

- Mi mesta više nemamo, sutra nemamo šta više da ponudimo, doći će nam još sedmoro internista pa ćemo moći da otvorimo još jedno odeljenje, ali mnogo je teže nego pre, svi koje danas primimo su u veoma teškom stanju - rekao je Baščarević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Direktor Instituta za ortopediju Banjica: Ovaj talas teži, svi pacijenti zahtevaju kiseonik

Izvor: Danas, 03.Dec.2020

Direktor beogradskog Instituta za ortopediju "Banjica", koji je ušao u KOVID-sistem, Zoran Baščarević, rekao je da su juče primili 47 pacijenata i da je sada klinička slika pacijenata daleko teža nego ranije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.