SIRENE ZA OPASNOST UZNEMIRILE GRAĐANE U NEMAČKOJ:  Na ekranima se pojavilo nešto ZASTRAŠUJUĆE

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2024, 13:54

SIRENE ZA OPASNOST UZNEMIRILE GRAĐANE U NEMAČKOJ: Na ekranima se pojavilo nešto ZASTRAŠUJUĆE

Nemačka obeležava Dan upozorenja
Širom nemačke savezne države Severna Rajna-Vestfalije danas su se oglasile sirene, a u mobilne telefone građana stigla je poruka o upozorenju na opasnost, koja je poslata u okviru probe sistema za uzbunjivanje građana.
U Ahenu, gradu u blizini granice sa Belgijom i Holandijom, sirene su se prvi put oglasile tačno u 11 časova, a potom su se čule u još nekoliko navrata, dok su mobilni telefoni glasno zapištali, a na ekranu se pojavila poruka o probnom upozorenju, uz napomenu da ne postoji opasnost po građane.
Oko 6.150 sirena oglasilo se širom Severne Rajne-Vestfalije u okviru obeležavanja Dana upozorenja, koji ima za cilj da se...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.