SIPA ušla u zgrade Predsjedništva BiH i Vlade Federacije u Mostaru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Apr.2013, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIPA ušla u zgrade Predsjedništva BiH i Vlade Federacije u Mostaru

Po nalogu Tužiteljstva BiH i naredbi Suda BiH, ovlašteni policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, ušli su u zgradu Predsjedništva BiH u Sarajevu i zgradu Vlade Federacije BiH u Mostaru. Cilj ovih istražnih aktivnosti je, kako je saopšteno iz državnog Tužilaštva, otkrivanje koruptivnih krivičnih djela čiji su počinitelji najviši zvaničnici Federacije BiH. Kako nezvanično saznaje reporter Radija Slobodna Evropa iz Mostara, pripadnici SIPE ušli su i u sjedište firme ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir zadržan u policiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Apr.2013

Iz Tužilaštva BiH najavili su da će za svih 19 uhapšenih u opsežnoj akciji protiv korupcije, uključujući predsjednika FBiH tražiti određivanje pritvora. Za to vrijeme traju političke prepirke oko razloga za hapšenje.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.