SIPA uhapsila Danela Rajkovića zbog izazivanja vjeske i nacionalne mržnje

Izvor: SandzakPress.net, 24.Sep.2019, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIPA uhapsila Danela Rajkovića zbog izazivanja vjeske i nacionalne mržnje

Navedeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je za krivično djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i neptrpeljivosti iz članka 145a. KZ BiH. Postupajući po naredbi tužitelja Tužilaštva BiH, policijski službenici SIPA, na području Gacka, locirali su, identificirali i lišili slobode osumnjičenog Rajković Danela, rođenog 1981. godine u Mostaru, nastanjenog u Gacku. Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je tokom 2019. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << u više navrata, putem društvenih mreža, upućivao ozbiljne, uvredljive i teške prijetnje, usmjerene na pripadnike bošnjačkog naroda u BiH, te upućivao ozbiljne prijetnje imamu džemata Bosanki Novi, prema kojem je upućivao prijetnje za život i sigurnost vjerskog službenika i članova njegove porodice. Navedeni osumnjičeni je pod istragom i osumnjičen je da je počinio krivično djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti iz članka 145a. KZ BiH. Osumnjičeni će tokom dana biti doveden i predate postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, kao i daljim aktivnostima u predmetu. Pogledajte vijest na izvornom sajtu: SIPA uhapsila Danela Rajkovića zbog izazivanja vjeske i nacionalne mržnje

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Zatražen pritvor osumnjičenom za prijetnje imamu

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2019, 15:24

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor za Danela Rajkovića (38) kojeg su u Gacku uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.