Izvor: B92, 28.Maj.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SINDIKATI "POSTANSKE STEDIONICE" PROTIV LIKVIDACIJE

Odluka beogradskog Privrednog suda o pokretanju pripremnog postupka za likvidaciju "Postanske stedionice" i dalje izaziva buru negodovanja. Tri sindikata "Stedionice" u ponedeljak su na konferenciji za novinare zatrazili od Privrednog suda da hitno povuce svoju odluku. "Imenovanje generalnog direktora Bojana Stanivukovica je u skladu sa zakonom i sud treba da overi njegov potpis. Ovim skandalom narusava se ugled kuce i poverenje stedisa", izjavio je Zoran Radivojevic, predsednik jednog od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tri sindikata u "Postanskoj stedionici". Predsednik Nezavisnog sindikata radnika poste i telekomunikacija Veselin Stijovic u izjavi za Radio B92 za slucaj "Postanska stedionica" direktno je optuzio Demokratsku stranku. "DS zeli da finansijski kontrolise 'Postu', 'Telekom' i 'Stedionicu'", kaze Stijovic. "Proteziranje DS u ove tri kuce je za krajnju osudu. Savezni ministar je iz DS, republicki resorni ministar iz DS, predsednik Upravnog odbora PTT iz DS, Mica Despotovic koga takodje protezira ista stranka. Jednostavno, jedna politicka partija uzima sebi za pravo da 3 naprofitabilnije kuce u Srbiji drzi pod svojom kontrolom i sapom. Protezira se ovaj haos ne bi li se te kuce oborile, a onda ljudi iz jedne stranke dodju kao spasioci da nas vaskrsnu", zakljucuje Stijovic.

Demokratska stranka negira da ima bilo kakve veze s desavanjima u "Postanskoj stedionici". DS u saopstenju za javnost poziva Sindikat PTT da kaze "imenom i prezimenom" koji je predstavnik DS prekrsio zakon vrseci svoju funkciju vezano za "Postansku stedionicu". 'Ukoliko predsednik Sidnikata Veselin Stijovic to ne ucini, odnosno nema nijedan dokaz niti argument za svoje tvrdnje, onda cemo ga pozvati na jedino mesto koje je relevantno za raspravu kleveta, a to je sud", navodi se u saopstenju, javlja B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.