Izvor: B92, 18.Jan.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SINDIKAT LEKARA ZA OBRENA JOKSIMOVICA

Tekucoj raspravi da li dr. Nada Kostic treba da ostane u svojoj fotelji, ili je dr.Obren Joksimovic bolji kandidat za ministra zdravlja u republickoj vladi u cetvrtak su se pridruzili i sindikalni aktivisti, prenosi Radio B92.

Tako je sindikat lekara i farmaceuta Srbije kritikovao "neprimerenu kampanju" protiv kandidata Demokratske stranke Srbije Obrena Joksimovica za ministra zdravlja u novoj republickoj vladi. Na konferenciji za novinare, predstavnici ovog sindikata osudili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su, "julovsku kliku", koja protezira dr Nadu Kostic, protiveci se postavljanju Joksimovica na mesto novog ministra zdravlja.

"Ako su tacne izjave koje dolaze iz DSS da je Joksimovic "gvozdena metla" onda se ja opredeljujem za temeljno ciscenje nase doktorske i zdravstvene avlije", kaze Jovan Maric, predsednik Izvrsnog odbora ovog sindikata. U izjavi za Radio B92, Maric je ocenio da je u ovom trenutku "najvazniji zadatak demontirati umrezenost postojece rukovodece nomenklature koja je julovska". "Mora se pokazati odlucnost. Pitajte Kostunicu zasto se opredeljuje za osobu A ili osobu B, Izvrsni odbor je verovatno zakljucio da ce ova osoba odlucnije demontirati, mozda hirurski, mozda muski, ne znam ni ja kako celu tu situaciju. Nemojte to nas pitati, mi to ne znamo. Nacin na koji se ovo resava ne dolikuje lekarima", zakljucio je Maric.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.