SINAJ: Beduini oteli turiste na putu do plaže

Izvor: Kurir, 22.Mar.2013, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SINAJ: Beduini oteli turiste na putu do plaže

KAIRO - Naoružani beduini oteli su danas na Sinaju dvoje turista, jednog Izraelca i jednu Belgijanku koji su išli autom od jedne plaže do druge, saopštila je policija.

Naoružani beduini su presreli njihov automobil i naterali ih da pređu u kamion, navode zvaničnici i dodaju da su turisti krenuli iz južnog turističkog kompleksa Tabe, kod granice s Izraelom, s namerom da odu u Dahab.

Ovakve otmice koje ne traju duže od 48 sati, podseća francuska >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << agencija AFP, počele su na Sinaju posle ustanka 2011. kada je svrgnut predsednik Hosni Mubarak.

Otmičari su beduini koji hoće taoce da razmene za pripadnike beduinskih plemena koji se nalaze u zatvoru.

Izrael stalno upozorava svoje turiste na pretnju islamističkih napada na Sinaju, ali današnja otmica nije politički motivisana, prenosi AFP, napominjući da beduinski izvori u toj oblasti tvrde da otmičari hoće da razmene taoce za zarobljene rođake.

Beduini su 7. marta oteli britanski bračni par koji su oslobodili samo nekoliko sati kasnije, nakon pregovora s bezbednosnim zvaničnicima.

Britanci su oteti dok su išli u turistički kompleks Šarm el-Šeik na obali Crvenog mora.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.