Izvor: B92, 07.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIMIC: ZAKON O DENACIONALIZACIJI - MEDJU PRIORITETIMA

Clan Demokratskog centra Mihajlo Simic u cetvrtak je izjavio da ce, ukoliko na republickim izborima pobedi Demokratska opozicija Srbije, "denacionalizacija oduzete imovine biti medju prvim zakonima koji ce vlada Republike Srbije da donese". Simic je na konferenciji za novinare istakao da je reprivatizacija uslov da nasa zemlja pristupi medjunarodnim fondovima i da eksperti DOS vec rade nacrt tog novog zakona. On je dodao da u okviru oduzete imovine postoje dve grupe - imovina koja je oduzeta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saglasno zakonu i imovina koja je oduzeta mimo zakona, u koju spadaju zaduzbine i fondovi. "Treba odmah izdvojiti privatnu imovinu koja je na nelegalan nacin oduzeta vlasnicima. Neki objekti su poruseni, dogradjivani, ili prepravljani i to moze biti veliki problem da se resi pitanje vlasnistva", rekao je Simic.

Potpredsednik DC i clan Zenske politicke mreze Lela Ruznic je istakla da je ova organizacija zadovoljna zastupljenoscu zena na listi kandidata DOS za republicke izbore. "Mreza je trazila da 30 odsto kandidata budu zene, iako nismo ispunili taj procenat, mi smo veoma zadovoljne jer ucesce zena na listama DOS iznosi 14,5 odsto. Nadamo se da ce zastupljenost zena na sledecim izborima biti veca, ovo je tek prvi korak", naglasila je Ruznic. Kako prenosi FoNet, ona je najavila da ce Zenska politicka mreza ici u politicku kampanju zajedno sa DOS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.