SILOVATELJI I LOPOVI OD SLEDEĆE NEDELJE NA SLOBODI? Neobična odluka suda užasnula je mnoge (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2023, 17:12

SILOVATELJI I LOPOVI OD SLEDEĆE NEDELJE NA SLOBODI? Neobična odluka suda užasnula je mnoge (FOTO)

Sudijama naređeno da se ne zatvaraju provalnici i silovatelji jer su zatvori puni.

Postoje predlozi da bi Ujedinjeno Kraljevstvo moglo da iznajmi zatvorski prostor od drugih zemalja.

Silovatelji, provalnici i drugi kriminalci biće pošteđeni zatvora od sledeće nedelje nakon što je sudijama rečeno da su zatvori u Ujedinjenom Kraljevstvu bukvalno puni.

Zatvorska populacija u Britaniji dostigla je prelomnu tačku nakon pandemije kovida. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Prema poslednjim podacima, trenutno je zatvoreno 88.016 zatvorenikasamo stotinu manje od ukupnog kapaciteta u čitavom zatvorskom sistemu.

There is no way a convicted rapist should be allowed out on bail. This undermines the seriousness of this crime which already has an abysmal conviction rate.https://t.co/TOjVVGkEAl

— Refuge (@RefugeCharity) October 11, 2023

Andrea Albut, predsednica Udruženja upravnika zatvora, nedavno je rekla za medije da su zatvori u Engleskoj i Velsu bez slobodnog prostora i da bi mogli ostati bez mesta za smeštaj prestupnika već tokom ove nedelje.

Ona je rekla da muški zatvori rade sa više od 99,6 odsto kapaciteta, a da su zatvori za žene popunjeni 96 odsto.

Lord Edis, viši predsedavajući sudija u Engleskoj i Velsu, naredio je, tokom sastanka sa višim sudijama, da se izricanje kazni osuđenim kriminalcima koji su trenutno na kauciji odloži od ponedeljka, pišu mediji.

Mediji navode da među pošteđenim koji su stavljeni iza rešetaka mogu biti i oni koji su proglašeni krivima za provalu i silovanje.

Sudija koji je želeo da ostane anoniman rekao je za medije da im je "sugerisano“ da ne šalju u zatvor optuženog koji se pojavi pred njima uz kauciju zbog zabrinutosti da je zatvorski sistem popunjen.

Govori se da bi Britanija mogla da "iznajmi" zatvorske prostorije  od drugih zemalja kako bi oslobodila mesta za nove.

U Ministarstvu pravde kažu da je, iako se napreduje u programu izgradnje zatvora, potrebno i preduzeti sve neophodne mere kako bi se osiguralo da "opasni kriminalci i dalje vide unutrašnjost zatvorske ćelije".

Vladini planovi da stvori 20.000 dodatnih zatvorskih mesta do sredine 2020-ih još uvek nisu realizovani.

Predloženi zakon bi omogućio Vladi da radi sa međunarodnim partnerima na obostrano korisnim sporazumima o smeštaju zatvorenika u inostranstvu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.