Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2023, 17:20

SILOVAO I POLNO UZNEMIRAVAO POLAZNICE ŠKOLE: Potvrđena optužnica protiv instruktora - najmlađa žrtva imala 11 godina

Muškarac se sumnjiči da je sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba u periodu od 2010. do 2021. godine.

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv instruktora jahanja (68), kojom se tereti za više krivičnih dela silovanje, polno uznemiravanje, silovanje u pokušaju i nedozvoljene polne radnje nad polaznicama njegove škole jahanja, od kojih su neke bile maloletne u vreme izvršenja krivičnog dela.

Na ovu odluku suda postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu. Instruktoru je pritvor produžen 9. maja.

Kako je ranije saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, optužnicom mu se stavlja na teret krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Muškarac se sumnjiči da je sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba u periodu od 2010. do 2021. godine dok su devojke boravile u klubu radi sticanja veština jahanja.

Sumnja se da je on u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu. Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela Nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 i 11 godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.