SI IZGOVORIO VAŽNU REČENICU Detalji sastanka Vučića i kineskog predsednika: Srbija je jedina zemlja u Evropi...

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2023, 14:41

SI IZGOVORIO VAŽNU REČENICU Detalji sastanka Vučića i kineskog predsednika: Srbija je jedina zemlja u Evropi...

Vuči izjavio da Srbija nikada nije bila protiv Kine, prijateljstvo izdržalo test teških vremena.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Pekingu, na sastanku sa predsednikom Kine Si Đinpingom, da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja se nikada nije pridružila nijednoj deklaraciji protiv Kine i da je prijateljstvo dve zemlje izdržalo test teških vremena.

- Poštovani predsedniče Kine, veoma sam srećan, počastvovan i privilegovan što imam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << priliku da vam se danas ovde obratim, zajedno sa mnom u poseti je najveći deo Vlade Srbije, gotovo svi ministri, što govori o našem odnosu prema Kini i poštovanju koje imamo, ali i našim očekivanjima - rekao je Vučić na sastanku.

Kazao je da je Si izgovorio važnu rečenicu - da je naše prijateljstvo prošlo test teških vremena, sa čime je saglasan.

- I moram da kažem u uslovima ne malih pritisaka na Republiku Srbiju, naša zemlja je jedina u celoj Evropi koja se nikada nije pridružila deklaracijama koje bi kritikovale ili napadale Kinu, po bilo kom pitanju. I po pitanju Hong Konga, Tibeta, Sinđana, Tajvana ili bilo kog drugog, uvek smo bili na strani Kine, politici jedne Kine i tako će i ostati - poručio je predsednik Vučić.

Dodao je da je veoma ponosan na činjenicu što se Srbija nije pridružila nijednoj deklaraciji protiv Kine, kao i na naše prijateljstvo.

- Ponosan sam i na naše prijateljstvo, na to što uvek ukazujete poštovanje prema jednoj brojčano maloj zemlji kao što je Srbija i na tome smo vam beskrajno zahvalni - naglasio je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NOVI VIDICI! 4 VAŽNA SPORAZUMA: VAŽAN SUSRET LIDERA SRBIJE I KINE Trgovina bez carina, putevi i optička mraža su samo deo ugovora

Izvor: Kurir, 18.Okt.2023, 07:48

Si je izgovorio važnu rečenicu - da je naše prijateljstvo prošlo test teških vremena, sa čime sam saglasan. U uslovima nemalih pritisaka na Srbiju, naša zemlja je jedina u celoj Evropi koja se nikada nije pridružila deklaracijama koje bi kritikovale ili napadale Kinu, rekao šef države u Pekingu

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.