SEVERNA KOREJA UĆUTKALA AMERE: Prete da će osloboditi BESNE PSE, to je ta američka demokratija

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2020, 08:13

SEVERNA KOREJA UĆUTKALA AMERE: Prete da će osloboditi "BESNE PSE", to je ta američka demokratija

U tekstu koji su objavili severnokorejski mediji, a u kojem se citira neimenovani portparol Odbora za spoljne poslove vladajuće radničke partije Koreje, kritikuju se nedavni komentari američkog državnog sekretara Majka Pompea.

Severna Koreja saopštila je danas da Sjedinjene Američke Države nisu u poziciji da kritikuju Kinu zbog Hongkonga ili ljudskih prava, kada Vašington preti da će "osloboditi pse" kako bi suzbio proteste.

U tekstu koji su objavili severnokorejski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mediji, a u kojem se citira neimenovani portparol Odbora za spoljne poslove vladajuće radničke partije Koreje, kritikuju se nedavni komentari američkog državnog sekretara Majka Pompea, koji je rekao da potezi Kine imaju za cilj da unište zapadne ideje, verednosti, demokratije, aludirajući na Hongkong i Tajvan.

- Demonstranti ogorčeni ekstremnim rasistima krenuli su i na Belu kuću. To je danas stvarnost u SAD. Američki liberalizam i demokratija stavljaju kapu levičarima na demonstrante i prete da će osloboditi čak i pse za suzbijanje - rekao je severnokorejski zvaničnik.

On je dodao i da nije prvi put da Pompeo govori besmislice o Kini, a u vezi sa Hongkongom, Tajvanom, ljudskim pravima i problemima u vezi trgovine, prenosi Jonhap.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.