SEVERNA KOREJA ŠALJE VOJSKU U DEMILITARIZOVANU ZONU? Spremni smo da zauzmemo položaje

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2020, 08:44

SEVERNA KOREJA ŠALJE VOJSKU U DEMILITARIZOVANU ZONU? "Spremni smo da zauzmemo položaje"

Tokom vikenda je Kim Jo-Džong naredila trupama da budu u stanju pripravnosti

Severna Koreja upozorila je da je spremna da pošalje vosjku u demilitarizovanu zonu koja razdvaja dve Koreje.

Pretnja je delimično odgovor na prevratničku grupu u Južnoj Koreji koja je slala propagandni materijal u Severnu Koreju.

Tokom vikenda, Kim Jo-džong, sestra severnokorejskog lidera Kima Džong-una, rekla je da je naredila vojsci da bude spremna na takav korak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Spremni smo da zauzmemo položaje i pretvorimo liniju fronta u tvrđavu uz visoku vojnu budnost - saopštila je vojska, navodi Bi-Bi-Si.

Tenzije između dve zemlje rastu u poslednje vreme zbog letaka koji stižu balonima iz Južne u Severnu Koreju.

Ministarstvo odbrane Južne Koreje saopštilo je da, u saradnji da SAD, budno prati događanja na granici sa Severnom Korejom.

Severna i Južna Koreja razdvojene su takozvanom demilitariziranom zonom duž granice nakon rata u Koreji 50-ih godina prošlog veka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.