SEVERNA KOREJA NAPALA KOMANDU UN! Kim Džong Un se uključuje, uslediće HAOS svetskih razmera?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Nov.2023, 08:50

SEVERNA KOREJA NAPALA KOMANDU UN! Kim Džong Un se uključuje, uslediće HAOS svetskih razmera?!

Uzbuna na Dalekom istoku

Severna Koreja je pozvala na raspuštanje Komande Ujedinjenih nacija nazivajući je "ilegalnim ratnom organizacijom" zbog sastanka koji bi trebalo da se održi između država članica u Južnoj Koreji kasnije ove nedelje, prenosi Rojters, pozivajući se na severnokorejsku agenciju KCNA.

Komanda Ujedinjenih nacija (UNC) koju predvode SAD je multinacionalna vojna snaga i nadgleda poslove u snažno utvrđenoj demilitarizovanoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zoni između dve Koreje, koje su tehnički i dalje u ratu.

Ministarstvo odbrane Seula saopštilo je prošle nedelje da će se šefovi odbrane Južne Koreje i SAD, zajedno sa državama članicama komande UN, sastati u utorak u Seulu kako bi pozvali Pjongjang da zaustavi, kako je navelo, "nezakonite aktivnosti" i sprovede bezbednosne rezolucije UN.

Izveštaj KCNA, koji se poziva na Institut za razoružanje i mir (IDP) Ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje takođe je kritikovao zajedničku deklaraciju koja bi trebalo da bude usvojena o vanrednoj situaciji na Korejskom poluostrvu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.