SEVERNA KOREJA ĆE BEZ OKLEVANJA LANSIRATI NUKLEARNI NAPAD: Kim UPOZORAVA neprijatelje Reagovaćemo na provokacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Dec.2023, 09:37

SEVERNA KOREJA ĆE BEZ OKLEVANJA LANSIRATI NUKLEARNI NAPAD: Kim UPOZORAVA neprijatelje "Reagovaćemo na provokacije"

Severno korejski zvaničnici saopštili su da ta zemlja ima pravo na samoodbranu

Severnokorejski lider Kim Džong Un upozorio je da zvanični Pjongjang neće oklevati da pokrene nuklearni napad, ako ga neprijatelj izazove nuklearnim oružjem, preneli su u četvrtak po lokalnom vremenu severnokorejski državni mediji.

Zvanična državna agencija KCNA navodi da je Kim izrekao ovo upozorenje tokom susreta sa severnokorejskim vojnim vrhom u komandi raketnih snaga, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tokom testiranja interkontinentalne balističke rakete (ICBM).

KCNA ističe da je Kim objasnio da se ovakve odlučne vojne aktivnosti sprovode da bi se demonstrirao ofanzivni protivudar u okviru vojne doktrine i strategije Severne Koreje, koja neće oklevati da nuklearnim oružjem odgovori u slučaju da je neprijatelj isprovocira nuklearnim oružjem.

U odvojenoj izjavi Kimova sestra, Kim Jo Džong osudila je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SBUN) za održavanje sednice povodom lansiranja interkontinentalne balističke rakete (ICBM), rekavši da je to bila vežba zemlje koja ima pravo na samoodbranu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.