ŠETNJA KROZ RUŠEVINE MODERNE AMERIKE: Tramp obišao spaljenu PREDSEDNIČKU CRKVU, slike su OBIŠLE SVET (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2020, 08:20

ŠETNJA KROZ RUŠEVINE MODERNE AMERIKE: Tramp obišao spaljenu PREDSEDNIČKU CRKVU, slike su OBIŠLE SVET (FOTO/VIDEO)

Nadležni za crkvu kažu da će se moliti za zdravlje nacije.

Američki predsednik Donald Tramp prošetao se do predsedničke crkve Svetog Džona u Vašingtonu, koja se prethodne noći našla na meti demonstranata i oštećena je u neredima.

Tramp se, sa nekolicinom saradnika, nakratko zadržao ispred crkve držeći u ruci primerak Biblije.

Istorijska crkva "Sent Džon", poznata i kao predsednička crkva budući da se nalazi nedaleko od Bele kuće, zapaljena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je i oštećena prilikom protesta u Vašingtonu koji su se u toku noći pretvorili u vandalizam.

“Behold, I send you out as sheep in the midst of wolves. Therefore be wise as serpents and harmless as doves.”

- Matt. 10:16

St. John’s Church was SET ON FIRE last night & today @realDonaldTrump made a STRONG stand: God will prevail!

This is STRENGTH. This is MY PRESIDENT🇺🇸❤️ pic.twitter.com/IULnTMcPVx

— Ryann McEnany (@RyannMcEnany) June 2, 2020

Ričard Grenel, koga je Tramp nedavno postavio za v.d. šefa svih obaveštajnih službi, napisao je na Tviteru kako je Trampova šetnja do crkve "momenat trijumfa nade nad strahom".

The President of the United States @realDonaldTrump has just walked from the White House to St John’s Church where rioters set fire last night. It’s a triumphant moment of hope over fear.

— Richard Grenell (@RichardGrenell) June 1, 2020

​Nadležni za crkvu kažu da će se moliti za zdravlje nacije, nakon što je crkva oštećena u žestokim sukobima demonstranata i policije, prenosi En-bi-si Vašington.

Požar u episkopalnoj crkvi staroj 200 godina je podmetnut, navode zvaničnici i dodaju da je u jednom trenutku ispred crkve buknuo veliki požar, a polomljeno je i zaštitno staklo na crkvi, koja je pritom i išarana grafitima.

Crkva ima istorijski značaj, jer su njenim službama prisustvovali gotovo svi predsednici od Džejmsa Medisona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.