ŠESTORO DECE JE BILO NA RESPIRATORU Direktor klinike u Trišovoj o lečenju najmlađih pacijenata od korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2020, 09:12

"ŠESTORO DECE JE BILO NA RESPIRATORU" Direktor klinike u Trišovoj o lečenju najmlađih pacijenata od korone

U univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj od početka epidemije virusa korona na respiratoru je bilo šestoro dece, svi su se oporavili i otišli kućama, kaže direktor te zdravstvene ustanove Siniša Dučić.

On je rekao da Tiršova nije bila u kovid sistemu, da su deca zaražena virusom korona lečena u KBC Dragiša Mišović, ali da su odlukom Republičke stručne komisije proglašeni bolnicom u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će se lečiti najteži kovid pacijenti, pacijenti koji zahtevaju respirator.

- Šestoro dece je bilo na respiratoru. Jedno dete je primarno došlo zbog kovid infekcije kod nas, četiri pacijenta su iz drugih ustanova upućeni zbog komplikacija kovid infekcija i upućeno je jedno novorođenče koje je zahtevalo respiratornu potporu čija je majka bila kovid pozitivna, dete je bilo kovid negativno - rekao je Dučić.

On je naveo da se svih šest pacijenata oporavilo i da su svi oporavljeni otišli kući.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.