Izvor: B92, 22.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SESELJEVE PRISTALICE DEMOLIRALE CETVRTI OPSTINSKI SUD

Beograd -- Sekretar Cetvrtog opstinskog suda u Beogradu Zoran Birovljevic u petak je obavestio predsednika tog suda da su pristalice lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Seselja demolirale sud na rocistu povodom krivicne prijave koju je protiv Seselja podneo Stanko Subotic Cane. U izjavi za B92 Birovljevic kaze da je prilikom rocista, odrzanog 20. marta, zbog ponasanja Seseljevih pristalica nacinjena velika materijalna steta u prostorijama suda. "To je klasicna sema pritiska na sud i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << manifestacija neadekvatnog ponasanja u jednoj sudskoj instituciji", istice Birovljevic. "Ulaze u sud, obezbedjenje neadekvatno reaguje, ulazi 200-300 ljudi, vrse pritisak na sud, setaju se po hodnicima, lepe parole. Na sudnici su izvaljena vrata, razvaljena su vrata lifta, polomljene su stolice. Nismo imali zastitu, asistirale su policija i sudska straza, ali je 200 do 300 pristalica bilo mnogo da bi nesto moglo da se uradi", kaze Birovljevic. Na pitanje zasto se za ovaj dogadjaj saznalo s 2 dana zakasnjenja, Birovljevic je rekao da sluzbenici Cetvrtog opstinskog suda nisu zeleli da uznemiravaju javnost.

"Nismo smatrali za svrsishodno da o tome treba da obavestimo javnost", rekao je Birovljevic.

Stanko Subotic Cane je tuzio Vojislava Seselja zbog klevete, odnosno izjave lidera radikala da je Subotic "glavni sef duvanske mafije na Balkanu" i nalogodavac vise ubistava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.