SES dodelio povelje za izuzetnost, nagradio najbolje studente

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2018, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SES dodelio povelje za izuzetnost, nagradio najbolje studente

Savez ekonomista Srbije dodelio je danas dve povelje za izuzetnost i plakete za pet najboljih studenata ekonomskih fakulteta, a predsednik SES Aleksandar Vlahović poručio je da je ovo način da se studentima pokaže da neko prati i ceni njihov rad.

Kako kaže, ovakvo priznanje studenti će sigurno znati da cene, a može im biti i poruka da vredi ostati u Srbiji koja ne može da računa da dugoročno održivi razvoj bez njih.

SES radi na popularizaciji ekonomske struke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i nauke, navodi on, ali i na uvođenju etike u ekonomsko odlučivanje.

Dve povelje za izuzetnost dodeljene su u oblasti nauke i u oblasti menadžmenta i poslovne ekonomije, a dobitnici su profesor Kosta Josifidis sa Ekonomskog fakulteta iz Subotice i predsednica Izvršnog odbora Banka Intesa Draginja Đurić.

Josifidis je rekao da ovakva priznanja znače mnogo, naročito jer dolaze od strane kolega koji prate, podržavaju, ali i kritikuju rad.

Nagrada je i obaveza, smatra on, i poručuje mladima da nastave da rade i uče jer je nauka "otvoreni sistem".

Kako kaže, njihovo vreme dolazi i oni treba da u vremenu koje dolazi grade svoj put poštujući prošlost i postignuća onih koji su uticali na razvoj nauke pre njih.

Đurić je navela da je svaka nagrada i velika obaveza i motivacija i poručili studentima da ostanu svoji i da kao mladi koji uče i trude se ne treba da brinu o pronalasku posla, jer će ga sigurno biti.

Jedan od nagrađenih studenata, student četvrte godine Fakulteta za ekonomiju,finansije i administraciju Univerziteta Metropoliten Željko Jović kaže da su priznanja značajna, naročito jer u današnje vreme kada je fokus na IT i tehnologiji vraćaju značaj ekonomskoj nauci.

On je poručio svojim kolegama da ostanu u Srbiji i zajedno se potrude da stvore bolje ekonomsko i privredno okruženje za buduće generacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.