SELO JE RODNO MESTO SRŽAVE SRBIJE Ministar Krkobabić čestitao slavu domaćinima koji praznuju Svetog Trifuna

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2021, 17:42

"SELO JE RODNO MESTO SRŽAVE SRBIJE" Ministar Krkobabić čestitao slavu domaćinima koji praznuju Svetog Trifuna

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić čestitao je slavu domaćinima koji slave Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara i uputio čestitku svim građanima Srbije povodom sutrašnjeg obeležavanja Dana državnosti i ustavnosti Srbije, Sretenja.

- Selo je rodno mesto države Srbije - rekao je Krkobabić i posebno istakao da je za rešavanje svih važnih pitanja vezanih za selo neophodna izmena seta zakona, pre svega Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije čije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su prednosti već uvidele zemlje u okruženju.

Nužno je precizno definisanje seoske opštine, sa njenim nadležnostima, što bi omogućilo da njeni stanovnici mogu ponovo da se dogovaraju, planiraju i odlučuju o svim bitnim pitanjima od značaja za njihov život.

Rešenost Vlade Srbije, puni konsenzus vlasti i opozicije, velika finansijska ulaganja i podrška najšire javnosti jedini su put za spasenje sela Srbije. Jer bez sela Srbije neće biti ni Srbije - navodi se u saopštenju Krkobabića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.