Izvor: Blic, 17.Avg.2016, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEKSUALNO OBRAZOVANJE U FRANCUSKOJ Nova školska godina i nova nastavna sredstva - 3D klitoris spreman da uči decu o seksu

Prvi anatomski ispravan 3D klitoris ikad napravljen je stigao i koristiće se za seksualno obrazovanje u francuskim školama već od septembra ove godine.

Pomoću skulpture koju je napravila Odil Filod deca će u osnovnoj školi učiti kako se klitoris sastoji od istog tkiva kao i muški spolni organ.

- Bitno je da se zna kako ženski ekvivalent penisu nije vagina, već klitoris - napomenula je žena zaslužna za prvi 3D print klitorisa u istoriji, Odil Filod, piše Gardijan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Žene takođe dobiju erekciju kad su uzbuđene, samo ona nije vidljiva jer je većina klitorisa internalna - rekla je dodavši kako je htela da pokaže sličnosti, ali i fundamentalnu razliku između polova.

Francuska naučnica se nada da će učitelji, kao i doktori, koristiti njenu skulpturu da uče, ali i podučavaju decu o istinama o ženskom telu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.