SEKS NA PLAŽI: Vruće letnje noći, pesak i mrak... Evo na šta bi trebalo obratiti pažnju

Izvor: Kurir, 08.Jun.2015, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEKS NA PLAŽI: Vruće letnje noći, pesak i mrak... Evo na šta bi trebalo obratiti pažnju

Otkrivamo koje su najveće opasnosti koje vrebaju u ljetnim seksi akcijama

Bakterije i virusi, polne bolesti, depresija, nemir, razvodi, dugovi... Ginekološke i psihoterapeutske ordinacije prepune su očajnih pacijenata. Dijagnoza ima na stotine, a uzrok je jedan.

Vruće letne noći, alkohol i nebriga izrasli su u požudu i "naterali ih" na seks. Ne na seks s djevojkom, dečkom, mužem ili ženom već na promiskuitet. Svake noći novi parter, seks u moru, na plaži >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i gradskim klupama, nove poze, sadomazohizam...

Sve to možda pruža kratkotrajno zadovoljstvo, ali posledice mogu biti kobne. U najgorem slučaju, to su polne bolesti.

Virus humane imunodeficijencije (HIV) dobiti mogu i muškarci od žena i žene od muškaraca, jer se, osim krvlju, prenosi spermom i vaginalnim sekretom. Simptomi su temperatura, osip, upala ždrela, glavobolja... Zaraženi se može inficirati za nekoliko nedelja, ali i za čak deset godina.

Pripadnike obaju polova pogađa i humani papilloma virus (HPV). Polne bolesti sve su češće, a gotovo neizbežne postale su infekcije, posebno kod žena. Neugodan svrab, pojačan sekret i specifičan miris znak su gljivične infekcije. Kod muškaraca simptomi su peckanje, svrab i osip na penisu.

Foto Profimedia

Najčešći uzrok je pad imuniteta, lek su vaginalne tablete, kreme ili masti. Neretke su i upale materice, čija je posledica ponekad neplodnost. Najbolja i najsigurnija zaštita od polnih bolesti i infekcija su kondomi.

Ludi seks uzrokuje i povrede. Upaljeni mišići i bol u zglobovima javlja se nakon iskušavanja novih poza. Ako je tome još i podloga bila tvrda ili oštra, strastvene ljubavnike otkriće crvena i nažuljana koljena i laktovi. Dodatnu bol često osete žene i to zbog nedostatka vlažnosti vagine i žestokih ugriza za bradavice.

Posledice promiskuiteta nisu samo fizičke. Depresija, nemir, osećaj stida i nedostatak samopouzdanja najčešće su dijagnoze psihoterapeuta. Ako jedan od partnera doživi potpuni emocionalni krah, zauvek bi mogao bežati od novih seksualnih iskustava.

"Oni kojima je seksualni metabolizam ubrzan vremenom neće moći da osete zadovoljstvo", zaključio je američki psihoterapeut Mark Gungor.

(Express.hr)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.