ŠEF PENTAGONA TELEFONIRAO SA ŠOJGUOM! Važno je da možemo da razgovaramo i sa protivnicima

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Nov.2023, 00:04

ŠEF PENTAGONA TELEFONIRAO SA ŠOJGUOM! "Važno je da možemo da razgovaramo i sa protivnicima"

On jeizjavio da je važno da ti kanali ostanu otvoreni

Šef Pentagona Lojd Ostin izjavio je da smatra da je potrebno održavati direktnu komunikaciju sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

- Mislim da je potrebno imati mogućnost da razgovaramo sa prijateljima, takođe nam je važno da možemo da razgovaramo sa protivnicima. Važno je da ovi kanali veze budu otvoreni - rekao je Ostin, odgovarajući na pitanje novinara u Džakarti (Indonezija). >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

On je dodao da je važno da ti kanali ostanu otvoreni.

- Čak i usred svega što se dešavalo u odnosima Rusije i Ukrajine, imao sam mogućnost da podignem slušalicu i razgovaram sa ruskim ministrom odbrane. I mislim da je to važna kritična mogućnost koju treba da održimo za upravljanje krizom - rekao je Ostin.

Američki predsednik Džozef Bajden i kineski lider Si Đinping dogovorili su se tokom razgovora u San Francisku da njihove zemlje nastave komunikaciju na nivou dve vojske i da sarađuju u borbi protiv trgovine drogom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.