Izvor: B92, 23.Maj.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEDNICA SAVEZNE I REPUBLICKE VLADE

Premijeri SRJ i Srbije Zoran Zizic i Zoran Djindjic prisustvovace ulasku zdruzenih snaga bezbednosti u sektor B kopnene zone bezbednosti na jugu Srbije, odluceno je na zajednickoj sednici vlada SRJ i Srbije. Usvojena je Informacija drzavnog Koordinacionog tela za jug Srbije i prihvacene osnove za ulazak zdruzenih snaga bezbednosti u sektor B kopnene zone bezbednosti, a odato je i priznanje za uspesno resenje ovog pitanja Koordinacionom telu i njegovom predsedniku Nebojsi Covicu. "Vlade SRJ >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Srbije konstatovale su da je sve spremno za sutrasnji ulazak jugoslovenskih jedinica u sektor B kopnene zone bezbednosti", saopstio je jugoslovenski Sekretarijat za informisanje.

Zakljuceno je da ustavni okviri za privremenu samoupravu na Kosovu i Metohiji ne predstavljaju dobru pravnu osnovu za zastitu prava Srba i drugih etnickih zajednica. Sefu UNMIK-a Hansu Hekerupu bice predlozeno da jos jednom preispita mogucnost uvodjenja efikasnih, dodatnih garancija, kako bi se obezbedila siroka autonomija Kosmeta i uspostavile institucije koje ce garantovati slobodu i prava nealbanskih zajednica. Vlade SRJ i Srbije traze striktno postovanje Rezolucije 1244 i smatraju da Srbi pre izlaska na izbore na Kosmetu treba da zahtevaju da civilne i vojne vlasti sacine program povratka raseljenih i prognanih i odmah otpocnu njegovu realizaciju. Na sednici je zakljuceno da sve te mere treba da obezbede vracanje poverenja na Kosmetu, sto je neophodan uslov zajednickog zivota i odrzavanja izbora. "Jugoslovenski drzavni organi saradjivace sa UNMIK-om i OEBS-om u pogledu registracije biraca i drugih priprema za izbore, a nadlezni organi ce obaviti pregovore o realizaciji carina i poreza na promet robe i saradjivati u sprecavanju krijumcarenja roba", navodi se u saopstenju sa sednice, kojom je predsedavao premijer SRJ Zoran Zizic, prenosi Srna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.