SEDAM SRAMNIH TAČAKA: Evo šta piše u Rezoluciji o genocidu u Srebrenici

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2021, 23:39

SEDAM SRAMNIH TAČAKA: Evo šta piše u Rezoluciji o genocidu u Srebrenici

U SKUPŠTINI Crne Gore večeras je izglasana Rezolucija o genocidu u Srebrenici.

Rezolicija je usvojena sa 55 glasova za, protiv je bilo 19 poslanika, a udržanih 7.

Rezolucija podrazumeva, između ostalog, da parlament osudi i priznaje da se u Srebrenici jula 1995. godine desio genocid, da to Skupština Crne Gore najoštrije osuđuje, da se zabranjuje javno negiranje postojanja i umanjenje genocida, da se 11. jul proglasi danom sećanja na žrtve.

Evo šta se sve nalazi u Rezoluciji o Srebrenici:

Podsetimo, na današnjoj sednici smenjen je i ministar Vladimir Leposavić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Mandić: Tražimo novi koalicioni dogovor, novog premijera ili izbore

Izvor: RTS, 18.Jun.2021, 08:36

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kaže za RTS da aktuelna skupštinska većina u Crnoj Gori više ne postoji i da je neophodno resetovati odnose na stanje nakon 31. avgusta jer, prema njegovim rečima, Krivokapić, Bečić i Abazović prave dogovore sa poraženim Milom Đukanovićem...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.