Izvor: B92, 19.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEDAM PONUDA ZA PRIVATIZACIJU BEOPETROLA

Beograd -- Za kupovinu beogradskog "Beopetrola", kako saznaje B92, stiglo je sedam ponuda stranih naftnih kompanija i jedno pismo gradjanina iz Blaca Dragoljuba Todorovica, koji je, kako sam navodi, spreman da kupi ovo preduzece, cija se vrednost procenjuje na preko 300 miliona dolara. Predsednik sindikata "Nezavisnost" u "Beopetrolu"

Negomir Gajinov kaze za B92 da je na adresu preduzeca stiglo sedam ponuda. Medju interesentima nalaze se: dve ruske kompanije Lukoil i Tjumenska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nafta, dve rumunske firme "Tender S.A" iz Temisvara i "Petrom"

iz Bukuresta, grcki "Helenik petrol", madjarski "Mol" i ljubljanski "Petrol". Gajinov kaze da je ponuda gradjanina iz Blaca Dragoljuba Todorovica krajnje neozbiljna i za B92 prenosi deo sadrzaja tog pisma: "Javljam se povodom navedenog oglasa za privatizaciju Beopetrol AD Beograd. Jedan sam od interesenata za kupovinu. Moram priznati da su prospekti preduzeca dosta skrto navedeni, pa Vas molim da mi posaljete katalog. Takodje bih Vas zamolio da mi dostavite detaljan pregled stanja, zainteresovanosti i daljih namera preduzeca, jednom reci, sve detaljno i bitno. Ukoliko posedujete neki propagadni materijal (rokovnik, amblemi ili bilo sta slicno) da mi dostavite. Puno pozdrava, u nadi dalje saradnje, Dragoljub Todorovic, Blace". U medjuvremenu, pokusali smo da saznamo ko je Dragoljub Todorovic cija je ponuda za kupovinu "Beopetrola" stigla u to preduzece. Na nas poziv odgovorila je njegova majka, koja nam je rekla, da je Dragoljub u skoli i da joj uopste nije jasno zasto je poslao ponudu za kupovinu tako znacajnog preduzeca: "Moj sin je drugi razred Gimnazije i nije mi jasna njegova ponuda". Da podsetimo, proslog petka je istekao poslednji rok za prikupljanje ponuda za kupovinu devet velikih preduzeca u Srbiji, medju kojima je i beogradski "Beopetrol".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.