SEDAM DANA HORORA: Požar na teretnom brodu s novim automobilima konačno ugašen

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2023, 16:15

SEDAM DANA HORORA: Požar na teretnom brodu s novim automobilima konačno ugašen

Sve što je ostalo je zgarište, a pitanje je gde će brod biti odvučen!

Požar na teretnom brodu koji je prevozio nove automobile ugašen je nakon skoro sedam dana, saopšteno je danas iz holandskog ministarstva za infrastrukturu i vodoprivredu.

Brod "Fermantl Hajvej", koji je prevozio 3.783 nova automobila, od kojih 498 električnih, goreo je bez prestanka od 25. jula, a vatrogasci su odlučili da ne gase vatru vodom iz straha da će destabilizovati brod koji je usidren >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u blizini brodskih puteva Severnog mora i staništa ptica selica, prenosi AP.

- Situacija na brodu je stabilna, nema naznaka da vatra i dalje gori - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Vlasti još nisu odlučile u koju luku će brod biti odvučen.

Jedan član posade broda poginuo je a jedan je povređen kada je 25. jula izbio požar na brodu, a ostalih 21 član posade i dvoje putnika na brodu evakuisani su u ranim jutarnjim časovima 26. jula.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.