SEČE DINJU NAPOLA, IZVODI TENKOVSKI VALCER! Neprijatelj nema šansu kad na njega naleti ruski T-80! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2021, 22:12

SEČE DINJU NAPOLA, IZVODI TENKOVSKI VALCER! Neprijatelj nema šansu kad na njega naleti ruski T-80! (VIDEO)

Pogledajte šta sve ruski tenk ume

Na poligonu kod Murmanska testirano je umeće arktičkih tenkova T-80BVM. To su tenkovi koji su najotporniji na mraz, rade čak i na temperaturi od minus 40 stepeni Celzijusa, prenosi TV "Zvezda".

Pritom, ovi tenkovi izvode neverovatne stvari. Na primer, jednim zamahom topovske cevi kalibra 125 milimetara na čijem vrhu je postavljen nož režu dinju napola. Za to je potrebno neverovatna preciznost i umeće vojnika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Potreban je trening. Sve je moguće uraditi. Najvažnije je da vozač priđe veoma precizno, milimetri su u pitanju - kaže komandant tenka T-80BVM Eduard Petrov.

Ovi tenkovi mogu da razviju brzinu do 80 kilometara na čas. Savladavaju prepreke, gađaju tačno u metu, a takođe izvode "tenkovski valcer".

Arktički tenkovi su sinonim za vatrenu moć i snagu. Udruženi sa artiljerijom protivniku ne ostavljaju nikakvu šansu za preživljavanje. Delujući pod zaštitom višecevnog bacača raketa "Grad" motorizovana jedinica Severne flote iz ove bitke, iako uslovne, izlazi kao pobednik za nekoliko sekundi.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.