SEĆAMO SE DANA SRBIJE U SAD Marko Đurić poslao snažnu poruku: Širimo vizije predaka u odnosima dve zemlje

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2023, 16:21

"SEĆAMO SE DANA SRBIJE U SAD" Marko Đurić poslao snažnu poruku: Širimo vizije predaka u odnosima dve zemlje

Na današnji dan pre 105 godina srpska zastava vijorila se na Beloj kući

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić izjavio je danas, povodom 105 godina otkako se zastava Srbije vijorila na Beloj kući, da se Srbija trudi da proširi viziju svojih predaka u odnosima sa SAD.

Đurić je na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Tviter, podsetio da se 28. jula 1918. godine, zahvaljujući prijateljstvu između "velikog Srbina i Amerikanca" Mihajla Pupina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i tadašnjeg predsednika SAD Vudroa Vilsona, zastava Srbije vijorila iznad Bele kuće i svih javnih institucija u Vašingtonu kao, kako je naveo, snažna poruka saučešća i solidarnosti Amerikanaca sa srpskim narodom i njegovim stradanjem u borbi za slobodu tokom Prvog svetskog rata.

On July 28th, 1918, thanks to the friendship between a great Serbian-American #MihajloPupin and the then-US President #WoodrowWilson, the flag of Serbia flew above the @WhiteHouse and all public institutions in #WashingtonDC as a powerful message of #American sympathy and…

— Марко Ђурић (@markodjuric) July 29, 2023

- Danas, 105 godina kasnije, sa ponosom se sećamo tog "Dana Srbije" u SAD i nastojimo da proširimo viziju naših predaka o odnosu Srbije i SAD, koja je iskovana pre 142 godine - poručio je Đurić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.