SEĆAĆEMO SE DANAŠNJEG DANA... Patrijarh Kiril se okliznuo tokom službe, oglasila se RPC (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2022, 12:57

"SEĆAĆEMO SE DANAŠNJEG DANA..." Patrijarh Kiril se okliznuo tokom službe, oglasila se RPC (VIDEO)

Protođakon Andrej Kuraev je govorio o padu Patrijarha Kirila tokom bogosluženja u Novorosijskoj crkvi.

Kurajev je objasnio da poglavar Ruske pravoslavne crkve nije mogao da ostane na nogama zbog uglačanog mermernog poda nove crkve.

Патриарх Кирилл, который поскользнулся в храме Новороссийска, прокомментировал инцидент:

«То, что я сегодня упал ничего >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << не значит. Просто пол прекрасный, в него смотреться можно, такой он блестящий и гладкий. Но, когда на него падает вода, даже святая, работают законы физики... pic.twitter.com/CE6mk55Yms

— Olgа🌺🌿 (@Olga_Zah) June 25, 2022

- Po završetku osvećenja hrama, Patrijarh Kiril je pao okliznuvši se na skupoceni mermerni pod. Nisu imali vremena ni obezbeđenje, ni protokolarna služba, ni episkopi koji su stajali pored njega - piše Kuraev u svom mikroblog.

Oglasio se i sam patrijarh Kiril.

To što sam danas pao ne znači ništa. Samo što je pod prelep, možete ga pogledati, tako je sjajan i gladak, ali kada voda padne na njega, čak i sveta voda, funkcionišu zakoni fizike. Okliznuo sam se tako nespretno po ovom prelepom podu, ali milošću Božijom, bez ikakvih posledica. S druge strane, svi ćete se, naravno, sećati današnjeg dana, kao što ću ga se i ja sećati, ali sa radošću i zahvalnošću svima vama što je ovaj hram podignut vašim trudom - rekao je Patrijarh Kiril.

Društvenim mrežama kruži snimak na kome je zabeležen trenutak pada patrijarha. Ljudi iz njegovog okruženja pritrčali su u pomoć poglavaru Ruske pravoslavne crkve.

BONUS VIDEO: Ukrajinski dronovi "love" ruske vojnike noću

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.