Izvor: Southeast European Times, 27.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SE poziva kosovske institucije da ubrzaju izbor ombudsmana

27/03/2009

PRIŠTINA, Kosovo -- Komesar Saveta Evrope (SE) za ljudska prava Tomas Hamerberg pozvao je kosovske lidere u četvrtak (26. marta) da brzo izaberu ombudsmana, što je pitanje oko kog razne političke stranke nisu bile u stanju da postignu sporazum. Tokom posete Prištini Hamerberg se sastao sa predsednikom Fatmirom Sejdiuom koji se žalio da Beograd nastavlja da vrši pritisak na kosovske Srbe da se ne integrišu.

U međuvremenu, prvo suđenje u Okružnom sudu Mitrovice >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << koje vode sudije EULEKS-a završeno je u četvrtak. Dva čoveka optužena za provalu oslobođena su optužbi i puštena na slobodu. U saopštenju za medije EULEKS navodi da su sudije ustanovile da ne postoji dovoljno dokaza koji povezuju optužene za tim krivičnim delom. (Zeri - 27/03/09; Telegrafi, Kosovalajv, Kohavižn, RTK, Klan, KTV, Tanjug - 26/03/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.