SDU postala Partija radikalne levice

Izvor: Beta, 07.Sep.2020, 22:13

SDU postala Partija radikalne levice

Socijaldemokratska unija promenila je ime u Partija radikalne levice, i usvojila novi program, Deklaraciju o radničkim pravima, kao i novi Statut.Kako je navedeno u saopštenju, time je završen proces ujedinjenja levih snaga započet pozivom SDU iz 2018. godine, i nastavljen kroz saradnju protiv nasilnih iseljenja, protiv izgradnje mini hidroelektrana i kroz ujedinjenje pojedinki i pojedinaca iz Levog samita Srbije, Diema 25, i studentskog pokreta iz Novog Sada i Beograda.U Predsedništvo Partije radikalne levice izabrani su istoričarka Milena Repajić, studentkinja sociologije Isidora Aćimov, dramaturg Ivan Velisavljević, studentkinja dramaturgije Mina Milošević i aktivista Ivan Zlatić."Partija radikalne levice se bori za socijalističko društvo zasnovano na jednakosti, solidarnosti, slobodi, demokratiji, internacionalizmu, antiimperijalizmu i antifašizmu, društvo u kojem će ljudi biti važniji od profita", navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

SDU od sada Partija radikalne levice, osnovan i novosadski odbor, najavili borbu za socijalističko društvo

Izvor: Radio 021, 08.Sep.2020, 11:22

Socijaldemokratska unija je na jučerašnjem kongresu postala Partija radikalne levice, a osnovan je i novosadski odbor...Kako za 021 pričaju predstavnici ove stranke, do potrebe za ovakvim političkim udruživanjem na levici dovelo je to što najsiromašniji i najpotlačeniji u ovom društvu već trideset...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.