SDU: Na izbore sa bliskim partijama

Izvor: RTS, 02.Feb.2014, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDU: Na izbore sa bliskim partijama

Socijaldemokratska unija izlazi na izbore u koaliciji sa bliskim strankama, odlučio Glavni odbor stranke, ali nije navedeno koje su to partije.

Glavni odbor Socijaldemokratske unije (SDU), na čijem je čelu Žarko Korać, odlučio je da će na predstojeće parlamentarne izbore izaći u koaliciji sa strankama "bliske političke orijentacije koje su posvećene zaštiti ljudskih prava, izgradnji demokratskog društva i evropskih integracija".

U saopštenju izdatom nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sednice Glavnog odbora se ne precizira o kojim je strankama reč.

"Iako su ovi izbori u suštini nepotrebni i vlast ih je raspisala da bi jedna stranka pokušala da zauzme celokupni politički prostor Srbije, SDU misli da je neophodno tome se suprotstaviti", navodi se u saopštenju. 

SDU je podsetila da je podržala uspehe vlasti, poput normalizacije odnosa sa Prištinom i ubrzanje evropskih integracija ali i konstatovala da je u poslednjih godinu dana došlo do zabrinjavajućih zbivanja na društvenoj i političkoj sceni Srbije.

"To je, pre svega, pokušaj izgradnje lične države, neprekidna kriminalizacija opozicije, rušenje nezavisnosti i ono malo institucija koje su izgrađene, kao i nedostatak strateškog ekonomskog programa. Poslednjih dana prisustvujemo prvom ozbiljnijem pokušaju kontrole internet sadržaja u Srbiji", dodaje se u saopštenju.

SDU je dodala da evropske integracije ne mogu biti alibi za izgradnju društva u kojem postoji samo vođa i njegovi protivnici jer je Srbija, ipak, više od toga.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SDU: Na izbore sa bliskim partijama

Izvor: Studio B, 02.Feb.2014

Glavni odbor SDU, na čijem je čelu Žarko Korać, odlučio je da će na parlamentarne izbore izaći u koaliciji sa strankama "bliske političke orijentacije koje su posvećene zaštiti ljudskih prava, izgradnji demokratskog društva i evropskih integracija". ..U saopštenju izdatom nakon sednice Glavnog...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.