SDS: Zašto se prenosi Skupštine prebacuju na RTS 3?

Izvor: N1 televizija, 21.Jul.2016, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Zašto se prenosi Skupštine prebacuju na RTS 3?

Predsednik poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke (SDS) Marko Đurišić zatražio je od predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković objašnjenje i obaveštenje o namerama da se skupštinska zasedanja ubuduće prenose na kanalu RTS 3, saopštio je SDS.

U saopštenju SDS-a navodi se da je Đurišić pitao predsednicu Skupštine da li je upoznata sa ovom namerom i šta će preduzeti kako bi se sprečilo prebacivanje skupštinskih prenosa na kanal koji ima daleko manju gledanost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
"Kanal na koji RTS želi da prebaci prenose skupštinskih zasedanja je specijalizovan za programe kulture i umetnosti i najveći broj gradjana ili nije upoznat da postoji ili ne može da ga pronađe s obzirom na digitalni signal, ili prosto nema naviku da ga prati", rekao je predsednik poslaničke grupe SDS-a.

Đurišić je napomenuo da se iz budžeta Narodne skupštine finansiraju prenosi i preneo stav SDS-a da bi se, ukoliko dođe do prebacivanja prenosa na treći kanal, ozbiljno dovela u pitanje javnost rada Skupštine.

On je naveo da Zakon o Narodnoj skupštini predviđa da se javnost rada parlamenta obezbeđuje stvaranjem uslova za televizijske prenose skupštinskih sednica.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.