SDS ODLIKOVAO KARADŽIĆA I KRAJIŠNIKA

Izvor: Kurir, 11.Jul.2010, 03:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS ODLIKOVAO KARADŽIĆA I KRAJIŠNIKA

SARAJEVO/BANJALUKA - Srpska demokratska stranka (SDS) dodelila je na svečanosti povodom obeležavanja 20. godina postojanja stranke "Petrovdansku povelju" optuženima za ratne zločine Radovanu Karadžiću i Momčilu Krajišniku.

SARAJEVO/BANJALUKA  - Srpska demokratska stranka (SDS) dodelila je na svečanosti povodom obeležavanja 20. godina postojanja stranke "Petrovdansku povelju" optuženima za ratne zločine Radovanu Karadžiću i Momčilu Krajišniku.

Odlikovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je uručeno Karadžićevoj supruzi Ljiljani Zelen-Karadžić i bratu Momčila Krajišnika - Mirku Krajišniku.

U mestu Piskavica kod Banjaluke otkrivena je spomen-bista nekadašnjem načelniku Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Momiru Taliću, koji je pred Haškim tribunalom bio osuđen za ratne zločine, a preminuo je posle kraće teške bolesti 2003. godine u Beogradu.

Bistu Taliću otkrio je premijer RS Milorad Dodik, ocenjujući da je "Talić dao nemerljiv doprinos slobodi srpskog naroda i stvaranju RS".

Dodik je izrazio nadu da će " komemoracija u Srebrenici proteći mirno" i dodao da smatra da je "taj skup velikim delom politički motivisan".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.