SDS: Katastrofalno stanje u zdravstvu

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Nov.2015, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Katastrofalno stanje u zdravstvu

BANJALUKA - Trenutno stanje u zdravstvu Republike Srpske je katastrofalno bez obzira na tvrdnje premijerke Željke Cvijanović i ministra zdravlja Dragana Bogdanića da je zdravstveni sistem u Republici Srpskoj dobar, navodi SDS u današnjem saopštenju za javnost.

SDS tvrdi da “nedostaje osnovih materijalnih sredstava za rad, nema esencijalnih lijekova i medicinskih preparata (citostastika, antibiotika , heparina, gaze, dezinficijensa, kontrasta, sočiva i dr )”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
“Sve je to rezultat dugogodišnje politike Vlade koju vodi SNSD, a koju prije svega karakterišu neracionalne investicije, megalomanski projekti, stranačko zapošljavanje i do sada neviđeno mješanje politike u rukovođjenje zdravstvenim ustanovama koje je umjesto stručnosti u prvi plan stavilo stranačku pripadnost”, navodi SDS.

SDS smatra da mjere racionalizacije koje vlada, odnosno resorno ministarstvo, planira da provede, a tiču se otpuštanje dijela radnika  neće doprinijeti poboljšanju stanja u zdravstvu.

“SDS nikako ne likuje zbog ovakvog stanja u zdravstvu nego izražava duboku zabrinutost za zdravlje stanovništva i funkcionisanje zdravstvenog sistema u RS”, piše u saopštenju SDS-a.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.