SDS: Jedna lista; Nova: Dve; Levica: Ko želi...

Izvor: B92, 10.Feb.2016, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Jedna lista; Nova: Dve; Levica: Ko želi...

Beograd -- Razgovori o zajedničkom nastupu opozicije na izborima vode se daleko od očiju javnosti, bar tako tvrde neki od učesnika razgovora.

Ipak, još nemaju jasan stav o tome da li će im bolji rezultat doneti jedinstven nastup ili izlazak u dve kolone.

Da li one koji su nekad bili zajedno izbori mogu ponovo da okupe? Novu godinu počeli su pregovorima o zajedničkom nastupu, a Sretenje dočekuje još bez dogovora.

“Mi smo ušli otvoreno u te pregovore, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bez ikakovg uslovljavanja, sa željom... Naše mišljenje je da je jedna lista najbolje rešenje. Čekamo da vidimo odgovor pre svega DS , da li možemo oko toga da se dogovorimo i ti razgovori se sada vode bez uslovljavanja, bez pritisaka sa strane”, navodi Marko Đurišić iz SDS-a.

Od Demokratske stranke danas nismo mogli da saznamo dokle se stiglo sa razgovorima, ali Nova stranka kaže da bi bilo dobro da već naredne nedelje opozicija ima jasan stav.

“Očigledno je, a to do sada pokazuju i istraživanja, da proevropska opozicija ima veći broj glasova, odnosno potencijalno može više da osvoji ako ide u dve kolone, nego ako ide u jednu. Što se mene tiče, ja mislim da mi imamo sve relevantne činjenice za donošenje odluka i da treba da donesemo odluku što pre”, ističe lider Nove stranke Zoran Živković.

Do skoro DS, a danas Levica Srbije. Borko Stefanović, političke partnere traži među sindikatima i strankama manjina.

“Ne radimo nista iz očajanja, nikoga ne vučemo za rukav, u principu ko želi sa nama dobrodošao je, ko deli naše programske ideološke pravce svakako je dobro došao. Ko nije, želim im sve najbolje... Srećan put”, kaže Stefanović.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će ove godine biti i vanrednih parlamentarnih izbora. Raspisivanje se očekuje u martu, a kao moguć datum održavanja pominje se 24.april.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.