Izvor: Beta, 05.Okt.2022, 13:52

SDS I PDP traže ponovno brojanje glasova i ponavljanje izbora, tamo gde se utvrde nepravilnosti

Zamenik predsednika Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Radović izjavio je danas u Banjaluci da su pojedine opštinske i gradske izborne komisije danas zakazale ponovno brojanje glasova.Radović je ocenio da je to "znak da je pritisak opozicije u Republici Srpskoj urodio plodom", navodeći da su dešavanja u izbornoj noći, u kojoj je bilo mnogo nezakonitih radnji, dovela u pitanje legitimitet izbornog procesa u RS."Do danas nije potpisano stotine zapisnika sa biračkih mesta. Gradske i opštinske komisije nisu dostavljale podatke o brojanju glasova", rekao je Radović.Prema njegovim rečima, na pojedinim biračkim mestima opozicioni kandidati imaju nula glasova, mada je na tim mestima glasala njihova rodbina.Radović je dalje kazao da su SDS i Partija demokratskpog progresa (PDP) formirali dva pravna tima u vezi sa kršenjem izbornog procesa, koji će Centralnoj izbornoj komisji (CIK) odvojeno slati prijave za pojedinačne slučajeve."Treba prebrojati listiće u vrećama i taj broj uporediti sa podacima u zapisnicima", rekao je on.Opozicija će, kazao je, podneti zahtev CIK-u za novo brojanje glasova i utvrdjivanje nepravilnosti, kao ponavljanje izbora na mestima na kojima se utvrde nepravilnosti."To je nužno da se uradi, jer u protivnom izbori nemaju smisla. Ako će doći do toga da neko svojom voljom nekome upisuje nulu, iako ima osvojene ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

SDS I PDP traže ponovno brojanje glasova i ponavljanje izbora, tamo gde se utvrde nepravilnosti

Izvor: Danas, 05.Okt.2022

Zamenik predsednika Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Radović izjavio je danas u Banjaluci da su pojedine opštinske i gradske izborne komisije danas zakazale ponovno brojanje glasova.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.