SDS:Dodik se meša u izbore u Srbiji

Izvor: B92, 23.Feb.2014, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS:Dodik se meša u izbore u Srbiji

Banjaluka -- Srpska demokratska stranka saopštila je da se predsednik Republike Srpske ponovo meša u izborni proces u Srbiji, što potvrđuje i njegov sastanak s Koštunicom.

SDS smatra da je sastanak Dodika, režišera Emira Kusturice i Koštunice u Andrićgradu ponovo pokazao da se privatni projekat Emira Kusturice, koji finansiraju građani RS, po ko zna koji put, koristi za političku promociju Milorada Dodika.

"Nažalost, ovaj sastanak u jeku izborne kampanje u Srbiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokazuje da Milorad Dodik nije naučio lekciju sa prošlih izbora u Srbiji kada se otvoreno i na najgrublji način mešao u izborni prooces dajući bezrezervnu podršku Borisu Tadiću", ističe se u saopštenju.

SDS dodaje da je Dodik "ponovo pokazao dvoličnost svoje politike", jer, kako se navodi, s jedne strane "ne bira sredstva da se dodvori i slika sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i predsednikom vladajućeg SNS Aleksandrom Vučićem", , s druge strane, "ispod žita na sve načine želi da potkopa aktuelnu vlast u Srbiji".

"Imajući u vidu Dodikove veze sa tajkunima u Srbiji i milionima koji su iz Republike Srpke izneti, jasno je da mu ne odgovara nikakva vlast u Srbiji koja za prioritet ima borbu protiv korupcije i kriminala", naglašava se u saopštenju SDS-a.

Ova stranka smatra da Dodik, uplićući se u unutrašnje stvari Srbije, ponovo dovodi u pitanje odnose institucija Srbije i Republike Srpske i još jednom pokazuje da funkciju predsednika RS shvata kao privatno vlasništvo, koje koristi za stranačke i lične svrhe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.