Izvor: Nezavisne Novine, 13.Apr.2017, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Čubrilović zatvara oči na očigledan prenos nadležnosti na štetu

BANJALUKA, 13. aprila (FENA) - Iz Srpske demokratske stranke (SDS) danas su najavili da će insistirati da dobiju zvaničan stav Narodne skupštine RS o Prijedlogu zakona o osiguranju depozita u bankama BiH, jer smatraju da se radi o "očiglednom prenosu nadležnosti na štetu RS.“

Optužili su predsjednika Narodne skupštine RS Nedeljka Čubrilovića da nije uvrstio kao tačku dnevnog reda današnjeg kolegijuma zahtjev zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << BiH Mladena Bosića da se o eventualnom prenosu nadležnosti u tekstu tog zakona izjasni i Narodna skupština RS.

Čubrilović je to uradio, kako tvrde, iznoseći "neistinu da je s Bosićem usaglasio da se ne radi o prenosu nadležnosti i da o Bosićevom zahtjevu nema potrebe da se raspravlja“.

„Neistinom da je Bosić odustao od svog zahtjeva predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović obmanuo je članove parlamentarnog kolegijuma, ali i cjelokupnu javnost RS“, navodi se u saopštenju SDS-a.

Čubrilović ovim potezom, kako navode, zatvara oči na očigledan prenos nadležnosti koji dolazi s usvajanjem zakona o osiguranju depozita, obmanjuje javnost i ugrožava dostojanstvo Narodne skupštine RS.

„I što je najgore zloupotrebljava poziciju predsjednika NSRS na najgrublji mogući način, vršeći pravno nasilje nad parlamentom“, navode iz SDS-a.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.