Izvor: Blic, 23.Okt.2016, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS BIRA NOVOG LIDERA Bosić: "Moja ostavka nije rezultat puča"

Mladen Bosić, dosadašnji predsednik SDS, koji je podnio ostavku na tu funkciju, rekao je danas da njegova ostavka nije rezultat nikakvog puča u stranci već njegove lične odgovornosti za izborni rezultat.

Vanredna izborna skupština Srpske demokratske stranke (SDS) počela je danas poslepodne u Banjaluci, na kojoj bi trebalo da bude izabran novi predsednik stranke.Glavni odbor SDS je na predlog Predsedništva doneo jednoglasnu odluku 15. oktobra da za predsednika stranke predloži >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potpredsednika SDS Vukotu Govedaricu.  Prema Statutu stranke, moguće je da na izbornoj skupštini bilo koji opštinski odbor ili član Skupštine predloži drugog kandidata.

Bosić je ocenio da protekli izbori nisu srazmerni uloženom trudu već da je nezadovoljavajući rezultat posledica dizanja tenzija po osnovu odluka Ustavnog suda BiH i referenduma koji je održan sedam dana pred izbore, te dodao da je to "klasična politička manipulacija uz učešće čak i faktora izvan Srpske i BiH".

On je istakao da je na slab rezultat između ostalog uticalo i to što su izostali obećani rezultati upravo na polju borbe protiv korupcije.

- Rezultat lokalnih izbora je takav kakav jeste i ja sam odlučio da se zbog takvog rezultata povučem sa mesta predsednika SDS. To nije odluka donesena u afektu, nego plod promišljanja šta je najbolje uraditi za SDS u ovom trenutku - naveo je Bosić u obraćanju.

On je naglasio da plan konsolidacije stranke treba izvesti u dva koraka, te da je prva faza detaljna analiza rezultata izbora po svim opštinama i prijedlog sanacije kritičnih opštinskog odbora sa imenovanjem privremenih organa, koji treba da bude završen do kraja januara iduće godine.

Bosić je dodao da su druga faza unutarstranački izbori koji bi bili održani od 1. februara do 1. maja naredne godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.