SDPS: Letak je očigledni falsifikat

Izvor: RTS, 02.Apr.2010, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDPS: Letak je očigledni falsifikat

Koalicije Zajedno za Aranđelovac i Zajedno za Šumadiju saopštile da se pojavio lažni letak, pod njihovim imenom, čiji je cilj izazivanje verske netrpeljivosti. Reč je o očiglednom falsifikatu koji predstavlja govor mržnje "izazvan rastućim uticajem i snagom Socijaldemokratske partija Srbije".

Funkcioner Socijaldemokratske partija Srbije Zoran Dragišić izjavio je da letak koji se pojavio u Aranđelovcu nije letak koalicije "Zajedno za Aranđelovac" i da je reč o očiglednom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << falsifikatu koji predstavlja govor mržnje "izazvan rastućim uticajem i snagom SDPS".

SDPS traži od nadležnih državnih organa i institucija da se utvrdi ko je autor letka koji je jutros ubačen u sandučiće širom Aranđelovca, izjavio je Dragišić Tanjugu.

"Očigledno je da je posle lokalnih izbora u Negotinu umnožen broj političkih protivnika naše stranke, koji ne biraju sredstva i način da nas sputaju. Posebno pada u oči što se za aktom ovakve brutalne kampanje poseglo uoči najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa, sa ciljem da se obmanu građani Aranđelovca koji su prethodnih dana veoma srdačno dočekivali Rasima Ljajića i druge aktiviste SDPS", rekao je Dragišić.

U letku koji se pojavio u Aranđelovcu, na slici je džamija, iznad nje i lik lidera SDPS, ministra za rad i socijalnu politiku Rasima Ljajića, a ispod natpis "selaj alejkum, muslimanski vjernici Šumadije", koji se u tekstu pozivaju da podrže koaliciju G17 plus i SDPS.

"Kada te dve stranke dođu na vlast u Aranđelovcu, zajedno sa Demokratskom strankom i Socijalističkom partijom Srbije napraviće najveću džamiju u tom kraju i osnovaće medresu", navodi se u letku, koji se završava porukom "Alah je veliki" i na kome se nalaze oznake G17 plus i SDPS.

Na lokalnim izborima u Aranđelovcu 25. aprila SDPS nastupa u okviru Koalicije "Zajedno za Aranđelovac", u kojoj se nalaze G17 plus i "Zajedno za Šumadiju", stranka gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.