SDP: Očekujemo dokazivanje nevinosti Olivera Ivanovića

Izvor: RTS, 12.Sep.2016, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDP: Očekujemo dokazivanje nevinosti Olivera Ivanovića

Građanska inicijativa SDP-Oliver Ivanović saopštila je da očekuje da se na zakazanim ročištima Apelacionog suda krajem ovog i početkom narednog meseca, dokaže Ivanovićeva nevinost.
SDP je uverena da se protiv Olivera Ivanovića vodi polički postupak. U ovoj organizaciji gaje nadu da će preovladati razum i dokazi, koji idu u prilog apsolutnoj nevinosti Ivanovića u slučaju za koji je prvostepeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osuđen na devet godina zatvora.
Iz SDP-a podsećaju javnost da su i svedoci tužilaštva govorili u njegovu korist, a da je na Apelacionom sudu da donese pravednu i pravičnu presudu.
"Bez namere da utičemo na sudski postupak, želimo oslobađajuću presudu, koja bi značila, da se na Kosovu i Metohiju poštuje pravo i da se neko ne osuđuje, samo zato što je pripadnik određene nacije. Mi, njegovi patrijske kolege, ostajemo ujedinjeni i spremni  za povratak našeg lidera iz zatvora, u kome se neopravdano nalazi  duže od  dve i po godine", ističe SDP.  
Oliver Ivanović je prvostepenom presudom osuđen na devet godina zatvora i proglašen krivim za ratne zločine protiv Albanaca 1999. Godine u Kosovskoj Mitrovici.
O krivici Ivanovića, na suđenju je govorio jedino svedok Isa Mustafa. Ostali svedoci tužilaštva nisu potvrdili njegove navode.  

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.