SDA organizirala protestnu šetnju protiv koalicionih partnera

Izvor: SandzakPress.net, 09.Mar.2019, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDA organizirala protestnu šetnju protiv koalicionih partnera

Stranke demokratske akcije Sandžaka organizirala je u Novom Pazaru protestnu šetnju “Za sigurnu budućnost- Sandžak se budi“. Protestu je prisustvovalo više stotina aktivista SDA iz svih sandžačkih gradova. Neobično, za ove vrste protesta je da se niko nije obratio već je u prisustvu predsjednika SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina pročitano protestno pismo. “Mi se ovim protestom pridružujemo ljudima koji izražavaju svoju spremnost da zajedno izgradimo državu zasnovanu na vladavini >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << prava i jednakih mogućnosti za sve. Mi protestujemo protiv tolerantnog odnosa srpskih drzavnih organa prema zločinima nad Bošnjacima. Srpska Skupština, srpska Vlada i srpski predsjednik negiraju zločin genocida nad Bošnjacima u BiH i masovne zločine nad Bošnjacima Sandžaka, u Sjeverinu, Kukurovićima, Štrpcima i druge zločine čije su žrtve Bošnjaci Sandžaka, čime se kod Bošnjaka stvara osjećaj nesigurnosti. Na ovaj način izražavamo protest zbog diskriminacije koja se provodi nad Bošnjacima u Sandžaku pri zapošljavanju u tužilaštvu, sudstvu, policiji i drugim službama sa javnim ovlašćenjima. Protestujemo zbog neprijateljskog odnosa srpskih državnih organa prema bošnjačkom narodu Sandžaka i njihovim legitimno izabranim predstavnicima, izraženo kroz vjerski šovinizam, nacional-fašizam i socijal-rasizam. Protestujemo protiv izraženog apsolutizma i diktature u Srbiji čime je suspendovana vladavina prava i pravna sigurnost, osnovna ustavna načela, prava na život, slobodu, sigurnost i ekonomski razvoj bez uslovljavanja. Protest što još nije riješen status Sandžaka i što Bošnjacima u Srbiji još nije priznato ranije stečeno pravo naroda. Ovi pritesti imaju za cilj sigurnu budućnost, život dostojnog čovjeka i izgradnju države jednakih mogućnosti za sve.” Iz SDA Sandžaka ranije najavljeno da će naredni prostet biti održan u subotu 16. marta 2019. godine. Podsjećamo da SDA Sandžaka ima odličnu saradnju sa SNS-om Aleksandra Vučića, i zajedno čine koalicionu vlast u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju i Priboju. (SANA)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Protest 'Za sigurnu budućnost - Sandžak se budi' u Novom Pazaru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Mar.2019

Nekoliko stotina Novopazaraca prošetalo je večeras gradskim šetalištem na protestu “Za sigurnu budućnost - Sandžak se budi”, koji je organizovala Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka u znak podrške građanskim protestima u Srbiji. Kolona, u kojoj je bio lider ove partije Sulejman Ugljanin,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.