SDA Sandžaka predala listu RIK-u

Izvor: B92, 18.Feb.2014, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDA Sandžaka predala listu RIK-u

Beograd -- Predstavnici Stranke demokratske akcije Sandžaka, čiji je lider Sulejman Ugljanin, predali Republičkoj izbornoj komisiji listu za učešće na republičkim izborima

Ugljanin je novinarima nakon predaje liste rekao da na izbore izlazi samostalno sa ciljem da omogući Bošnjacima u Srbiji da "glasaju za sebe".

On je kazao da su do sada Bošnjaci "pomagali drugima da prave kuću, a sami ostali podstanari", i naveo da će oni 16. marta moći da "skupe sve svoje glasove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na listi broj deset, kao prepoznatljivoj manjinskoj bošnjačkoj stranci, koja već 23 godine samostalno izlazi na izbore".

"To je način da i Bošnjaci izgrade svoju kuću, koja se zove bošnjački poslanički klub u Skupštini Srbije", rekao je Ugljanin.

On je rekao da su na listi SDA i predstavnici drugih manjna koji nisu uspeli da sakupe 10.000 potpisa podrške za svoje liste, i naveo kao primer predstavnika rumunske zajednice.

RIK je do sada proglasio devet izbornih lista za parlamentarne izbore - liste Srpske napredne stranke, koalicije SPS-PUPS-JS, Demokratske stranke Srbije, Liberalno demokratske partije, Saveza vojvođanskih Mađara, Srpske radikalne stranke, Ujedinjenih regiona Srbije, Demokratske stranke i pokreta "Dveri".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ugljaninova SDA predala listu za parlamentarne izbore

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Feb.2014

Predstavnici Stranke demokratske akcije Sandžaka, čiji je lider Sulejman Ugljanin, predali su večeras Republičkoj izbornoj komisiji listu za učešće na parlamentarnim izborima zakazanim za 16. mart.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

SDA Sandžaka predala listu

Izvor: Blic, 18.Feb.2014

Predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka sa liderom stranke Sulejmanom Ugljaninom na čelu predali su danas Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) listu za učešće na republičkim izborima...Ugljanin je rekao novinarima da na izbore izlazi samostalno kako bi omogućio Bošnjacima u Srbiji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.